Mitt AfrikaAragornMoaHannaFredrikBeateHannesLinda-PaulineDavidPetra


Kommentarer
Postat av: Guchie

Vadå oseriös bild näst sista där :S Hade ja vart lärare hade ja inte ens accepterat den som bidrag... Shit...

2010-10-25 @ 19:23:01
URL: http://guchie.blogg.se/
Postat av: Guchie

Sikken diskution då :P En människa. Ja om bilden togs för att provocera så lyckades fotografen. Men de betyder inte att det är en bra bild för det. Den skulle kunna va tagen av en barnslig 12 åring. Vilket jag inte tycker bilder tagna på en fotoutbildning borde tolkas som. Men vissa kanske inte tar utbildningen på allvar?

2010-10-26 @ 19:01:15
URL: http://guchie.blogg.se/
Postat av: Erik Juza

Jag brukar inte lägga mig i det som diskuteras här på fotoklassens blogg men känner här att jag måste! ALLA i min klass tar utbildningen ytterst seriöst, de tolkar de uppgifter de får på ett otroligt moget och modigt sätt, att deras bilder ibland stöter och väcker tankar/diskussioner på skolan och här på deras blogg visar detta. Att jag som ansvarig för utbildningen ska gå in och censuera är enligt min mening helt fel.Vad jag kan tycka är att de som lämnar sina kommentarer OCH inte anger sina namn är otroligt fega.Och vad jag har förstått svarade fotografen Dig Stina Schulstad på din blogg men du raderade hans inlägg, Varför?

/Erik Juza

2010-10-29 @ 17:48:34
Postat av: Erika Ahlberg

Att ens komma med uttalandet, att lärarna på en fotoutbildning skall censurera bilder för publicering eller uppvisande på skolan, är för mig obegripligt. Vi lever väl ändå på 2000-talet. Att säga att bilden inte är bra får stå för dig, Guchi. Om en bild är bra eller ej är en subjektiv uppfattning och därmed upp till betraktaren. Hur hade du tänkt dig att gränsdragningen för vad som får visas upp skall gå till? Hade du reagerat lika på en bild över två frukter som folk kan associera till bröst och uttalat dig att fotografen är oseriös? Det som en person associerar till, och t ex finner stötande, behöver ju nödvändigtvis inte en annan person göra. Det är väl det som är meningen med konsten, att väcka tankar och debatt, eller varför inte bara njuta av skapandets kraft och vad det kan föra med sig.Eleverna i fotoklassen är otroligt produktiva och duktiga och att säga att de ej tar utbildningen på allvar är en skymf. Dessutom vill jag ge lärarna en eloge för sin förmåga att lyfta fram fotoeleverna på bästa sätt så att de har möjlighet att utvecklas i sitt skapande.Jag anser också att om man riktar kritik mot något eller någon så bör man lämna sitt riktiga namn och stå för det man tycker!/Erika Ahlberg

2010-10-31 @ 15:36:03
URL: http://erikaahlberg.wordpress.com
Postat av: Fotograf & Makeup artist Linda-Pauline

Inte för att jag har någonting med detta att göra, men måste bara påpeka att Guchie inte är anonym som det står i två kommentarer här. Så inte det missuppfattas. Hon heter Stina och kallas för Guchie, och har länkat till sin blogg genom namnet Guchie som hon använder dagligen = inte anonym! I alla fall inte i bloggvärlden.

2010-11-01 @ 10:19:48
URL: http://lindapauline.se
Postat av: Erik Juza

Som fotograf ska man leva i den riktiga världen. Jag väntar fortfarande på en kommentar av Stina som påbörjade denna lilla pratstund, men hon kanske på bloggvärldens sätt väljer att gömma sig?

2010-11-02 @ 19:38:28
Postat av: Erika Ahlberg

Jag anser att som läsare av kommentarer ska man inte behöva gå vidare via en länk för att få reda på vem personen ifråga är som skrivit en kommentar. Har man inte skrivit ut sitt riktiga namn så anser jag att man är anonym och jag torde ej vara ensam om den uppfattningen.

/Erika Ahlberg

2010-11-03 @ 16:49:41
URL: http://erikaahlberg.wordpress.com
Postat av: Fotograf & Makeup artist Linda-Pauline

Jag håller inte alls med och jag är en äkta "bloggare" som vet hur man skriver och beter sig i bloggvärlden. Och jag tycker att denna diskussion gått för långt nu och tycker inte att Stina eller någon annan behöver skriva någonting mer om detta.

2010-11-07 @ 20:32:57
URL: http://lindapauline.se
Postat av: Magnus

Mycket bra bidrag överlag måste jag säga, en eloge till denne som vågade vara lite politiskt inkorrekt. Det gav reaktioner direkt, vilket bara understryker att fotografen lyckats.

2010-11-17 @ 18:11:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0